Dugnad i Beitstad

Så er vi endelig i Beitstad. Det var altså tre representanter som bodde her. Midelfart var den ene. De to andre var tremenninger og het Daniel Schevig og Sivert Bratberg. Vi finner Solberg nye kirke relativt lett og der er det dugnad på kirkegården. Vår forespørsel om beliggenheten av Solberg gamle kirke besvares med : Follow us! Det viser seg at vedlikeholdet av den gamle kirketomta hører inn under dugnadsgjengens virkeområde. Snart er raketroppen og noen nysgjerrige attenfjortiser på plass der. Ingen graver lenger, men en bauta til minne om Schevig og Bratberg – reist i 1914 som så mange andre bautaer vi støter på.

P1010646

Den gamle kirkens omriss og benkeplassering er markert (satt opp i forbindelse med jubileet i 2014). Den ble for liten, kan vi forstå, og revet i 1869.

P1010651

 

 

Daniel_larsen_schevig
Daniel Larsen Schevig eller Skevig (1786 – 1833)

Schevig var bonde. Han tok underoffiserutdannelse og ble sersjant etter innsatsen i krigen 1808 – Dannebrogsmann også. I 1814 representerte han første Trondhiemske Infanteriregiment og holdt med selvstendighetspartiet.

Eidsvoll_riksraad_1814 (5)
Rett under plogen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s