Ny bok og Lange

Ny bok i samlingen.

P1010759

Den kom ut i 2014, men jeg var ikke rask nok og så var det tomt. Her om dagen dukket den opp igjen og da var jeg ikke sen. Den er spesielt detaljert når det gjelder forfedre og etterslekt, noe som kanskje ikke er av største interesse. Men her og der finner jeg noen nye opplysninger. F.eks. hvorfor jeg ikke fant graven til Jacob Lange da jeg besøkte Domkirkegården i Trondheim i april: Graven er fjernet. (Muligens ble han ikke begravet der, heller, men ved Vår Frues kirke, sier boka.) Og hvorfor jeg heller ikke fant gravene til Rogert og Schmidt. De forsvant da man utvidet vegen utenfor Domkirken. Se det!

Det finnes få spor og minner etter Jacob Lange. Huset han bodde i brant i 1827 og tomten er parkeringsplass i dag. Han sa ikke noe som noen fant grunn til å protokollere på Eidsvoll, bortsett fra den handlingen som alle er sitert på – kongevalget: Hr. Capitain v. Lange: «Norges Regent, Prinds Christian Frederik, vælges til Norges Konge.»

Men Oscar Wergeland fant plass til ham på maleriet.

Eidsvoll_riksraad_1814 (5)
Midt på bildet, sittende
jacob_erik_lange
Jacob Lange (1767 – 1825). Valgt som 1. deputert for 2. Trondhjemske infanteriregiment

Etter riksforsamlingen forlot han politikken. Han avsluttet sin militære karriere som kompanisjef for Trondhjemske gevorbne Musketerkorps.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s