Kelner?

 

Velkommen hit til Restaurant Sneuglen.  Først må jeg få opplyse at vi nettopp er blitt IA-bedrift og det betyr at vi trives veldig bra her og at det smitter over på gjestene som synes det er et koselig sted å være.

Om De ikke heller kan få det bordet der borte ved vinduet?  Nå er det slik at der trekker det, og verneombudet har bestemt at det bordet bare skal benyttes om sommeren og når det er fullt ellers.  Det er en helserisiko for oss kelnere, forstår De.  Men dere må gjerne sitte der mot et HMS-tillegg på 10 %.  Som oppvarming vil jeg anbefale vår spesialcocktail …200 kroner…sprit er blitt dyrt som De vet, til gjengjeld er den helt ufarlig her på Sneuglen.

Om De kan få bestille en Entrecote à la Sneuglen?  Det er noe som ledelsen har satt på menyen.  Vi kelnere er ikke enig i det.

Om De ikke kan bestille det allikevel?  Joda, det er ledelsen som bestemmer når vi er uenige.  Men etter lokale forhandlinger er det blitt slik at vi kelnere kan si at vi ikke anbefaler det.  Enkelte retter gir oss høyere bonus, mens andre ikke gir noen salgsbonus i det hele tatt.  Det er ikke så lett å få tak i billig storfekjøtt som det var, vet De.

Ja vel, De tar sjansen allikevel og Deres venn vil gjerne ha Morue à la Sneuglen? Nå er det slik at vi anbefaler at dere bestiller det samme. Det blir enklere å produsere for kokken og lettere å servere for oss.  Ja vel, jeg forstår at dere opprettholder bestillingen.  Det vil ta litt tid, vi har bare en kokk her for øyeblikket.  Den andre er på etterutdannelse.

Om det er sørget for vikar?  Ja da, men han benytter seg av sin rett til fleksibel arbeidstid.

Det kaller jeg den rette innstillingen.  Riktig, det er bare å vente litt.  Tja, jeg skulle anta at om en tre kvarters tid kommer kokken og serverer.

Hvorfor det er kokken som serverer?  Jo, som følge av lokale forhandlinger har kokkene fått rett til å servere slik at de også skal få drikkepenger.  Ellers er det bare vi kelnere som får det, ikke sant?  Det eneste jeg ber om fra dere er forhåndsavsavnsdriks.

De har ikke hørt om forhåndsavsavnsdriks?  Nei, det er mange som sier det, men jeg kan fortelle Dem at det hjelper enormt på arbeidsmiljøet her på restauranten.

Ja, jeg hører hva De sier, at kelnerne kunne hjelpe til på kjøkkenet, så ble det kanskje ikke så lenge å vente. Vanligvis gjør vi det, forstår De, men vi er litt få i dag.  Det er litt for mange som benytter adgangen til fjernarbeid.

Så pussig.  Det var en gjest her tidligere i kveld som sa akkurat det samme.  Skurrer, her er det noe som skurrer, sa han.  Men en rettighet er en rettighet, ikke sant?

Personlig, og dette sier jeg bare til dere, personlig synes jeg ikke noe om fjernarbeid.  Nærarbeid er mer min stil.  Er det i orden at jeg spiser sammen med dere når maten er klar?

Neida, neida, jeg forstår, jeg forstår, det er ikke alle som ønsker den tilleggsservicen.  Mmm, den vinen dere bestilte smaker fortreffelig.  Skal jeg helle i?

Det var hyggelig – De har full sympati for tanken om at også kelnere skal ha en trivelig arbeidsplass?

Hva mener De  –  en belastning for gjestene?  Det var trist å høre.  Det er forresten som å høre sjefen.  Dette kommer til å gå ut over gjestene, sier han.

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s