Fleip eller fakta?

Det hørtes nesten som en svenskevits, du vet, at de innførte høyrekjøring gradvis, først personbiler, så…Lancia’en fra 1919 på Løntjernsbråtan i går hadde høyreratt og eieren hadde to kommentarer i den forbindelse. For det første ble mange biler eksportert til Australia, for det andre var det venstrekjøring i Torino mens det var høyrekjøring ellers. Dette måtte sjekkes. Fleip eller fakta?

Her kommer Wikipedia oss til assistanse: «I Italia var det inntil 1927 høyrekjøring på landet, mens det var venstrekjøring i byene. Roma ble høyrekjørt i 1924 og Milano i 1926. Alfa Romeo og Lancia begynte først å produsere venstreratt i hhv 1950 og 1953 da mange sjåfører foretrakk høyreratt fordi det gir sjåføren et klarere inntrykk av hvor veikanten er på fjellveier uten kantgjerder.»

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s