Mona, Frank og Napoleon i Vilnius

Lionsklubbene på Øvre Romerike med samarbeidspartnere har stått for hjelpesendinger til barn og ungdom i Litauen i 17 år. Hvert år går det to store lastebiler med nødvendig utstyr til barnehjemmet i Vilnius. Mange bedrifter og enkeltpersoner gir rundhåndet til sendingene. Pengegaver sørger for infrastruktur og vedlikehold. Behovene er fremdeles store. En gang i året arrangeres støttekonsert i St. Katerina-kirken i Vilnius med artister fra Eidsvoll og med internasjonalt kjente litauiske kunstnere. Inntektene går til barnehjemmet.

P1120439
Mona Julsrud med norske sanger i den flotte St. Katerina-kirken
P1120401
Ingen vet hvilken forbindelse det er mellom Vilnius og Frank Zappa. Ikke desto mindre er han udødeligjort  i messing på en høy stålsylinder i nærheten av byens sentrum
P1120404
tekst

Well I turned around and I said ho, ho
And the northern lights commenced to glow
And she said, with a tear in her eye
Watch out where the huskies go, and don’t you eat that yellow snow
Watch out where the huskies go, and don’t you eat that yellow snow

Frank Zappa

P1120538P1120414

P1120438
Fra konserten
P1120466
For fjerde året på rad har elevene på Råholt ungdomsskole samlet inn penger til barnehjemmet. Her Mina med sjekk på 90.000
P1120478
Slottet i Karnai
P1120532
Den flotte St. Anne-kirken. Napoleon bodde noen dager i Vilnius før han gikk over grensen til Russland i 1812. Han ble så begeistret for denne kirken at han ga ordre om at den skulle demonteres og bringes til Paris så snart Russland var bekjempet. Han bodde her noen dager på tilbakeveien, også, men da hadde han mer presserende ting fore.

P1120526

Stebuklas betyr mirakel. Steinen ligger foran katedralen i Vilnius. Den utgjør det ene ytterpunktet for den 650 km lange folkekjeden, bestående av 2 millioner protesterende mennesker, som strakk seg fra Vilnius til Tallinn den 23. august 1989. Stå på mirakelet, snu deg en gang helt rundt, og du kan ønske deg noe.

En kommentar om “Mona, Frank og Napoleon i Vilnius”

  1. Hjelpesendinger til Litauen og Vilnius (Lions + Gladbakk), pengestøtte (RUSK) og flott kirkekonsert (Mona) er veldig bra tiltak. Etter mange år er dette (for lengst) blitt en flott årlig tradisjon!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s