Dannelsesreise til Tallinn

005Vi begynte med Nordisk Ministerråds kontor i Tallinn.

014-og fortsatte i operaen med La Traviata

026Dagen etter i den norske ambassaden hvor vi traff Piret Marvet og ambassadør Dagfinn Sørli.

027Historien i et nøtteskall

043Olde Hansa: Man skulle tro det var en turistfelle, men jeg tror jeg kan si at denne restauranten bør være et obligatorisk innslag when in Tallinn

055Russisk innslag: Alexander Nevsky-katedralen ferdigstilt i 1900. Ca. 25 % av den estiske befolkningen er russere.

064Del av muren som omgir Toompea – høyden med slottet, domkirken og katedralen. Byen ble lite ødelagt i 2. verdenskrig og vi ser en mengde forsvarstårn over hele den indre byen. Det borteste tårnet her er Kiek-in-de-kök. Her kunne man skue ned i pipene og derfra inn i kjøkkenene i byen nedenfor. Det andre tårnet er Jomfrutårnet – i sin tid fengsel for prostituerte.

066Store Hermann – det høyeste tårnet, opprinnelig fra 1371. Tradisjonen vil det slik at den som planter sitt flagg på toppen, er Estlands hersker. Den 24. februar 1989 ble det estiske flagget plassert her og det sovjetiske fjernet – en av de modigste handlingene på veien mot Estlands gjenvundne selvstendighet.

068Frihetstorget med Seiersmonumentet til minne om selvstendighetskrigen mot tyskere og russere  1918-20.

083Estlands nasjonale mannskor

091Møte med Tallinns kulturansvarlige Kristel Pedak

069I nasjonalmuseet er en gang belagt med omtale av viktige datoer i historien. Her år 2384 da den estiske sangfestivalen skal holdes for hundrede gang, og 2418 da republikken skal feire sin 500årsdag. Sangfestivalen holdes hvert femte år. Korbevegelsen i Estland sto i sentrum for selvstendighetsbestrebelsene fra slutten av 1980-årene av. Etter modell av sangfestivalen samlet 100000 mennesker seg i festivalområdet natt etter natt i juni 1988 – den syngende revolusjonen. Estland ble selvstendig igjen 20. august 1991.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s