Vi ønsker Traktorstallen velkommen

Hadde liksom følelsen av å være med på noe inderlig og stort i går. Komponert, moderne musikk framført av folk som kan sitt instrument. Under marsjen tenkte jeg på om akustikken der i Traktorhallen kanskje er litt hard – murvegger og glassflater – men det slo meg at med det litt tilbakeholdte musikalske uttrykket fra ensemblet kan man ikke oppfatte det som hardt, om det er det er. Eller kanskje er det slik at sånt ordner man under lydprøvene – hva vet jeg. Det jeg vet er at Eidsvoll allerede har fått et nytt framføringslokale – jeg sier allerede for jeg synes ikke det har gått lang tid fra man satt litt forvirret og brainstormet om hva Mago B skulle bli.

Belysningen ikke minst viktig for å skape club-stemning
Belysningen ikke minst viktig for å skape club-stemning
Maria Veie Sandvik - motoren i den gamle kraftstasjonen på Eidsvoll Verk.
Maria Veie Sandvik – motoren i den gamle kraftstasjonen på Eidsvoll Verk.
Tora Augestad
Tora Augestad
Kjenner henne egentlig bare fra Pitsj og som Sjørøver-Jenny på Weillplata sammen med Stian C.
Kjenner henne egentlig bare fra Pitsj og som Sjørøver-Jenny på Weillplata sammen med Stian C.
Fargerike - i flere betydninger - Seim
Fargerike – i flere betydninger – Seim

Maria Veie Sandvik tjuvstartet litt på debutsesongen i går (begynner egentlig 12. april) med et ensemble som er noe av det mest spennende jeg har hørt. Ja, faktisk hadde de et avslutningsnummer som jeg tror het In Your Beauty, som kanskje er noe av det vakreste jeg har hørt. Alt var komponert av saksofonisten Trygve Seim, som egentlig alene syntes å stå for improviserte innslag og som gjør at vi  kan kalle musikken jazz. I alle fall minner han om Jan Garbarek på den plata der han opptrer sammen med barokksangere. Og Trygve Seims ensemble er også passe barokk – Frode Haltli på accordeon og Svante Henryson på cello (anvendelig som indisk strengeinstrument også). Erling Kittelsen leste østerlandske dikt og musikken i de første numrene var både dervisj og slangetemmer. Deretter ballader med en lyrisk stemning som sikkert er inspirert av både Elgar og Debussy. Ensemblet som kaller seg Trygve Seim Nordic Orient, er på vei til innspillingsstudio med gårsdagens program – Rumi songs.

Det ønskes lykke til med videre utvikling fra denne bloggen til Maria og styret.

019
Svante Henryson

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s