Dannelsesreise til Bogstad 1. juni 2014

En dannelsesreise føyer seg friksjonsløst inn i opplysningstidens idealer. Unge adelsmenn og sønner av velstående foreldre i 1700-tallets Europa tilbragte gjerne flere av sine ungdomsår til å tilegne seg kunnskaper i utlandet. I tillegg til språkkunnskaper og nyttige kontakter ble de unge gitt muligheter til å motta intellektuelle stimulanser fra innflytelsesrike tenkere innen filosofi, økonomi og politikk. Hvilken betydning dannelsesreisene som brødrene og fetterne Anker gjennomførte i begynnelsen av 1760-årene fikk for ideene på Eidsvoll kan vi bare gjette på. Nå er det jeg som lurer på hva jeg skal bli når jeg blir stor.

002 007 008 011 012 013 019 020 021

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s