Henrik Carstensens ukjente dagboksnotat 18. mai

Vi ble holdt til nærmere midnatt i salen for å fullføre undertegningen av Grunnloven. Prosedyren tok ubegripelig lang tid. Igjen skulle vi følge amtsalfabetet og igjen viste det seg å være en ulempe å representere Øster Risøer. Da jeg på kvelden spurte presidenten om jeg kunne få trekke meg tilbake og undertegne neste dag, fikk jeg høre at det kunne få stor symbolsk betydning  at alt var underskrevet før midnatt. Det er nemlig ikke usannsynlig, hvis høyere makter er med oss, at 18. mai er en dag som våre etterkommere vil hylle som Grunnlovsdagen.

carstensen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s