Ny perle fra Eidsvolls musikkliv

En flott sammensatt konsert i Eidsvoll kirke i kveld. Hovedstykket var Festkantate, komponert til jubileet i 1914 og som så vidt vites bare er oppført to ganger tidligere, nemlig 17. mai 1914 og 17. mai 1964. Ære til dem som har funnet igjen notene og får det framført på nytt. Man behøver ikke å vente 50 år til neste gang, synes jeg. Kantaten kan fort bli en favoritt i norske kirker med sine vakre melodilinjer og harmonier som korene må bli glad i. Både Opus 89 og Langset Blandede er i toppform nå i grunnlovsjubileumsåret og når vi i tillegg får høre Linn Asak Andersen, Mona Julsrud, Per Gravem og Bjørnar Robertsen var det ikke overraskende at vi vandret opprømte hjem.

Eidsvoll kirke 17. mai 1914
Eidsvoll kirke 17. mai 1914

007016014012009

Én kommentar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s