Været i 1814 – 3

Sorenskriver Koren avslutter sitt brev til sin Malene i Hardanger 9. mai slik:..i Dag er atter kold Nordenvind – Sneen haver for det meste lagt hid og did indtil for 8 Dage siden, og er endnu ikke overalt ganske borte i Skovene og Smaaebekkerne, men Veiene ere nu for det meste tørre…- i Forgaars var Jorden haard frossen og halv Tomme tyk Iis paa Vandet-

Arnoldus von Westen Sylow Koren, 1764 – 1854, født i Bergen, norsk embetsmann og politiker. Sorenskriver i Hardanger og Voss 1799, tok avskjed 1840. Møtte som 1. representant for Søndre Bergenhus amt på Riksforsamlingen; ivrig talsmann for selvstendighetspartiet. Var også med på det overordentlige storting 1814 og var stortingsrepresentant 1818.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s