Det endelige jubileumsprogrammet ble presentert i dag

Hovedkomiteen for Grunnlovens 200-årsjubileum presenterte i dag det offisielle jubileumsprogrammet. I samarbeid med mange engasjerte aktører over hele landet er det blitt et bredt og mangfoldig program. 194 offisielle arrangementer og aktiviteter er listet opp i katalogen. I tillegg kommer flere landsomfattende turneer i regi av blant andre Riksteatret, Rikskonsertene og Barneombudet. Flere av de lange reisene fra ulike landsdeler til Eidsvoll i 1814 skal gjenskapes. Blir det musikk til, tro?

På 17. mai legger seilskipet Anna Rogde ut fra Tromsø til Eidsvoll. Ekspedisjonen går sørover langs hele Norges kyst. Skoleklasser og lokalbefolkning vil bli invitert om bord til norgeshistorie, demokratiutvikling og spenstige fremtidstanker.

– Vi er takknemlig for det positive engasjementet hos alle arrangører og initiativtakere til aktiviteter. Vi håper bredden i det offisielle arrangementet vil stimulere til ytterligere aktivitet. Vår ambisjon er at det i alle kommuner vil finne sted egne aktiviteter i tillegg til feiringen på grunnlovsdagen, sa stortingspresident Olemic Thommessen.

11852546634_3d960ddaef_z

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s