Anmeldelse av Eidsvoll Janitsjarkorps konsert i Eidsvoll kirke 27.12.13

Det er alt for sjelden vi får lese en konsertanmeldelse skrevet av en som satt midt i orkesteret under konserten. Det kan ha sine grunner – grunner som først og fremst baserer seg på gamle fordommer. Det heter nemlig i anmelderkretser at man ikke er i stand til å være objektiv når man plasserer seg midt i orkesteret. Tøys – hvem kan egentlig være mer objektiv enn en tredjeklarinettist – når det kommer til stykket. Og stykket i går kveld var Anton Dvoraks symfoni » Fra den nye verden». Korpset framførte symfoniens avslutningssats, som komponisten har kalt Finale. Jeg vil framheve herr E. W. G. Leidzen i denne sammenheng. Han har tilrettelagt stykket for janitsjarkorps og har gitt 3. klarinettstemmen en interessant og forlokkende utforming. Jeg har spilt denne komposisjonen mange ganger (det må vi, hvis ikke blir den ikke satt på programmet) og aldri har jeg spilt den bedre enn i går kveld. Jeg fikk da også varm applaus etter framførelsen. Dessuten besto konserten av en rekke andre stykker der de andre korpsmedlemmene gjorde en akseptabel innsats.

018
Klarinettgruppa

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s