Andre ildsjeler i 2014 – del 1

Eidsvoll kommune har bevilget penger til ulike prosjekter og tiltak i jubileumsåret. I dag har Eidsvoll Husflidsforening salg av husflidsprodukter i Badebakken og det er stinn brakke. Husflidslaget har fått tilskudd til to prosjekter: Pannebånd (7000 kr.) og Eidsvollsvotten (15000 kr.).  For pannebåndets vedkommende går pengene til utarbeidelse av mønster til og salg av pakker med mønster, garn, informasjonsfolder og bånd med teksten Grunnlovsbygda Eidsvoll 1814-2014. I søknaden om votten gir laget uttrykk bl.a. for at de ønsker å øke produksjonen av votten med mål om å strikke 100 par.

Jeg kan legge til at Eidsvoll Bygdekvinnelag har fått 50000 kr. til tiltaket «Fra stikk innom til Facebook – tur/retur». Prosjektet skal belyse begrepet gjestfrihet. For 200 år siden var gjestfriheten annerledes enn i dag og venner, naboer og kjente hadde tid for hverandre. Bygdekvinnelaget ønsker å gjenskape en trend/mentalitet som skal gi folket i bygda vår mer trygghet, glede, tilhørighet og stolthet. Første arrangement skjer lørdag 15. mars i Wergelands Hus med presentasjon av prosjektet, foredrag, musikalsk halvtime, samtale med noen som har flyttet til bygda og innslag ved Eidsvoll amatørteater. Prosjektet skal bidra til at Eidsvoll blir kjent som bygda der folk igjen stikker innom for å slå av en prat.

Her ser vi Ingrid Grene Henriksen i Badebakken i dag. Hun har en finger med i det meste av det som er beskrevet her.
Her ser vi Ingrid Grene Henriksen i Badebakken i dag. Hun har en finger med i det meste av det som er beskrevet her. En selvskreven attenfjortis.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s