Budapest i sol og regn

Ungarn – et svært interessant land å studere og oppleve for oss musikere/amatører/byråkrater/ildsjeler/pedagoger/historieinteresserte. Plutselig er vi derfor i Budapest og plutselig sitter vi i operaen og lever og dør med Rigoletto og datteren. Og i Pomaz, hvor musikkbevegelsen har overtatt et slott til musikalsk praksis og avnytelse. Og selveste Lajos Sarközi spiller Grieg på oppfordring og ønsker oss et strålende 2014 etter å ha mottatt attenfjortismerket ved en beveget, men uhøytidlig seremoni. Jeg var egentlig også på utkikk etter historiske paralleller mellom Norge og Ungarn når det gjelder frihetskamp og løsrivelse. Ja, det finnes likheter, men sammenligningen drukner etterhvert som du synker ned i Ungarns tragiske og blodige historie.

078009 047 053

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s