Pamfletter

Ruth Hemstad besøkte Eidsvoll 1814 i går og snakket om det hun kalte  en propaganda- og pamflettkrig om Norge som fant sted rundt 1814. Svenskene forsøkte gjennom brev og løpesedler å gi nordmennene et positivt bilde av en union med Sverige. Karl Johan hadde vel lært en del av Napoleon i så måte, kan tenkes. Fra norsk side ble det svart med samme mynt, men det fattige landet hadde jo ikke den samme kapasiteten til den type virksomhet. Storbritannia deltok også aktivt i dette spillet. Stadig nye sider ved begivenhetene i 1814 kommer for dagen etterhvert som den intense forskningen de siste årene ser dagens lys.
Ruth Hemstad er forskningsbibliotekar ved Nasjonalbiblioteket i Oslo.  Nå også attenfjortis.

008

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s