En institusjon de ikke behøvde å tenke på i 1814

En nasjon kan kanskje defineres ut fra hvilke institusjoner den setter opp og hvilken betydning og prestisje som tillegges dem. Allerede i 1814 var nok diskusjonen der om forholdet mellom arbeid og kapital, selv om sistnevnte produksjonsfaktor klart hadde forrangen. Demokratiet var begrenset til en gruppe av eiendomsbesittere og konflikter mellom arbeid og kapital ble løst på deres premisser. Langt senere kom legitime våpen arbeidet til hjelp – så kraftig skyts at partene trengte hjelp til konfliktløsning for å spare samfunnet for uheldige konsekvenser av kampen. Selv riksmeglere kan gå av med pensjon og det gjør Kari Gjesteby nå. Hun synes attenfjortisstatusen er gjev å ta med seg inn i den tilværelsen og smiler til det gode liv som kommer.

011

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s