Benedicte

Benedicte Hambro er et hyggelig bekjentskap som har mange gode historier på lager om sin mangslungne familie. Joseph Hambro, som såvidt jeg forstår må være tippoldefarens bror, spilte en ikke uvesentlig rolle for den unge norske nasjonen i tiden etter 1814. Han var bankier og sørget for finansieringsordninger både for nær bankerotte Danmark og for fattige Norge. Den norske regjering kom han i forbindelse med i 1822 i tilknytning til overtagelse av noen av Norges betalinger til den danske statskasse. Hambro var jøde og forhandlingene måtte derfor til å begynne med finne sted på den svenske siden av grensen ved Svinesund. Senere ble det imidlertid flere besøk i Norge, for det får da være grenser for hvor tro man skal være mot Grunnloven. Jeg tror Joseph, som Benedicte, ville vært stolt over å bære attenfjortismerket.

P1020770
Benedicte er foreleser på folkehøyskolen på Ringerike

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s