Krigsbytte tilbake i Norge i 2014

Da okkupasjonen tok slutt på våren 1815 tok den svenske hæren med seg norske faner, kanoner og annet som krigsbytte tilbake til Sverige. De flotteste fanene ble hengt opp under taket i Riddarholmskyrkan. Der ble de hengende i mange år, sammen med  andre svenske krigstrofeer. I 2014 er det meningen at noe av dette skal på utstilling i Norge, som et lån, så vidt vi har forstått. Det kunne kanskje være morsomt å smugtitte  på forhånd, tenkte jeg, siden vi er i Stockholm. Men nei, sa hyggelige Thorbjörn på Armémuseet i Riddargatan, det er nok foreløpig stuet inn på et lager.  Det var mye annet interessant å se på museet, selv om den lille krigen med Norge bare var nevnt i forbifarten. Uniformer fra den tiden kunne man se i et tablå.

P1020585 P1020587 P1020588

2 kommentarer om “Krigsbytte tilbake i Norge i 2014”

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s