Waldemarsudde

Sverige har også et 200-årsjubileum å markere til neste år. Det er da nemlig 200 år siden Sverige var i krig – og det var nettopp den korte sommerkrigen med Norge. Så vi må dra til Stockholm. Første stopp er Djurgården og Waldemars udde, som var prins Eugens hjem,  oppført i 1905. Prins Eugen, malerprinsen, var Oscar den andres yngste sønn og altså oldebarn til Karl Johan. Waldemars udde er i dag et museum og galleri ikke minst for prinsens egne malerier. Museiguide Annika ga oss hyggelig hjelp og lyttet tålmodig til vårt forsøk på å sette lille Norge inn i den større historien. Hun ble den andre svenske attenfjortis.

P1020573
Prins Eugen
P1020569
Annika

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s