Hvor mange innbyggere var det i Hamar i 1849?*

Frederik Heidmann, offiser, embetsmann og politiker, var eidsvollsmann i 1814 og tilhørte selvstendighetspartiet. Fra 1821 til 1849 var han amtmann i Hedemarkens amt. På grunn av Heidmanns innsats for gjenopprettelsen av Hamar by, er ei gate i Hamar oppkalt etter ham, leser vi på Wikipedia. «Gjenopprettelsen», tenker vi – det lyder dramatisk. Plutselig er vi i Hamar.  Hamar var en viktig by i middelalderen – domkirken og alt det der. I 1567 ble domkirken ødelagt av en svensk hær og det gikk nedover med byen, den mistet etterhvert bystatusen og folketallet sank – antagelig til et lavmål i 1849 – da Heidmann sørget for at byen igjen fikk bystatus.

*Svaret er 25

P1020492 220px-Frederik_Heidmann_2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s