Grunnlovsjubileet utsatt til 2015

Det har vakt sterke reaksjoner rundt i landet at Stortingets presidentskap i natt besluttet å utsette Grunnlovsjubileet til 2015. Presidenten uttaler i en pressemelding at den Europeiske Kringkastingsunionens beslutning i går kveld om at  Grand Prix-finalen i København neste år skal finne sted 17. mai, nødvendiggjorde rask handling. «Vi kan ikke ha det slik at Grunnlovsjubileet risikerer å skygge for årets store musikalske begivenhet», heter det i pressemeldingen.

P1010923

Folk reagerer forskjellig på nyheten. Det var naturlig for oss først å kontakte Eidsvoll kommune for en kommentar. «Vi er egentlig litt på etterskudd når det gjelder planleggingen av jubileet – et ekstra år kommer godt med» sier en talskvinne for kommunen, som ønsker å være anonym.

Det var ikke mange å treffe i Eidsvoll sentrum på morgenkvisten i dag, men en litt eldre herre med 17.mai-sløyfe og sangerlue har kraftige synspunkter på beslutningen: «Dette er jeg i mot. Jeg har timet oppkjøringen med sikte på 2014.»

Historikere vi har snakket med er ikke nådige i sin dom: «Et slikt knefall for København betyr at vi ikke har lært noen ting på disse 200 årene. Vi fortjener rett og slett ikke den friheten vi fikk i 1814», sier en professor vi kontaktet.

Ellers snapper vi opp at det allerede er tatt initiativ til å opprette en folkelig protestbevegelse. «Vi skal sørge for en effektiv boykott av både Stortinget og TV», sier en kilde, som ønsker å være anonym.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s