Feiring i front av festlighetene

Det nærmer seg sterkt det første offisielle arrangementet i Grunnlovsjubileet. 8. juni finner den offisielle åpningen av det nye Carsten Ankers lysthus i Feiring. 8. juni er den datoen da prins Christian Frederik besøkte Carsten Anker på jernverket i Feiring i 1813. Dette blir et større arrangement enn jeg trodde. Bygget blir både monumentalt og bruksvennlig. Det er bygget etter de beste tradisjonelle byggeskikker og tjener derfor også som svennestykke for håndverkere som vil holde gammelt håndverk i hevd. I tillegg til at det vil bli benyttet som kulturhus med mange anvendelsesmuligheter for framtida. Et tiltak som er helt i tråd med ønskene om hvordan jubileet skal innrettes: Historisk forankring, kompetanseoverføring og til nytte for kommende generasjoner.

I går hadde Feiring Jernverks venner innkalt til et informasjons- og inspirasjonsmøte. Begivenheten 8. juni blir en stor utfordring på mange måter for arrangørene og det er stort behov for hjelpemannskaper. Det kommer sannsynligvis svært mange mennesker – begivenheten inngår både i Stortingets og kommunens offisielle jubileumsprogram. Eidsvoll Janitsjarkorps og Kulturskolen har allerede meldt seg på, men mange ubesatte poster skal besettes. På bildene ser vi leder for Feiring Jernverks venner, Marit Sveen og et eksempel på en av originaltegningene som ligger til grunn for konstruksjonen av den nye bygningen.P1000894

P1000895

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s