4. november Norsk folkemuseum

4. november fortjener egentlig en lang artikkel her og slett ikke på grunn av været. Jeg rekker bare på dagen å sette inn et bilde av stortingspresidenten som i dag åpnet en fin utstilling på Norsk Folkemuseum over Stortingssalen fra perioden 1814 – 1854.

Forøvrig skrives det på Stortingets hjemmeside om dette: «Det var Christiania (Oslo) Katedralskoles lokaler i Dronningens gate som ble brukt som stortingssal fra høsten 1814 og frem til 1854. Da bygningen skulle rives for å gjøre plass til nytt hovedpostkontor, ble den gamle stortingssalen bevart og flyttet til Norsk Folkemuseum i 1914. Den gamle stortingssalen har hatt en tilbaketrukket tilværelse på folkemuseets besøkssenter i nesten 100 år. Men den 4. november 2012 åpner en utstilling i tilknytning til den gamle stortingssalen og lagtingssalen som setter lokalene inn i sin historisk viktige kontekst. Utstillingen er laget i samarbeid med stortingsarkivet. Fra galleriet kan du se den gamle stortingssalen der forhandlingene om Norges skjebne høsten 1814 fant sted.

 Du kan lese om utvalgte begivenheter og se dokumenter og gjenstander knyttet til Stortingets arbeid. I tillegg presenteres Katedralskolens bygningshistorie og salens funksjon som ramme for utviklingen av folkestyret i Norge i perioden 1814–1854.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s