Flere bøker til 1814-biblioteket

 

Karsten Alnæs kom i fjor med «Grevens tid» som nå ligger på nattbordet. Et nyttig tilskudd til biblioteket. Boka følger grev Herman Wedel Jarlsberg fra han som 6-åring flyttet fra Napoli i 1785 til han konstaterer: «Året (1814) er slutt. Han har fremdeles kamper å kjempe. Men han føler at det største er oppnådd.» Jeg har bare kommet 70 sider ut i boka, men det er lett å kjenne igjen Alnæsgrepet: Sett opp en kronologisk liste over historiske begivenheter som skal med. Fortell om dem gjennom persongalleriet som er satt opp, eller gjennom brev eller rykter eller..Velg en synsvinkel. I første del ser vi store deler av historien gjennom øynene til Hermans mor. Krydre med beretninger om sosiale forhold og været. Forsøk å gjøre personene levende. Er man på utkikk etter kalde historiske fakta tar det litt mer tid å lese en roman, men det er unektelig mer underholdende.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s