Eidsvoll skapte grunnloven, Moss reddet den.

I dag enda et dypdykk i dramatiske begivenheter i 1814. Under overskriften Historikerens time hadde Eidsvoll 1814 besøk av historikeren Åsmund Svendsen. Han arbeider med begivenhetene i Moss og Østfold, eller Smaalenene, som det het. Christian Fredrik befant seg i Moss i dagene forut for inngåelsen av Mossekonvensjonen 14. august. Svendsen tegner et bilde av kongen som en person i dyp personlig krise når han innser at hele hans selvstendighetsprosjekt er i ferd med å gå under. Samtidig har han imidlertid kraft til å påvirke viktige sider ved forhandlingene og bidrar til at konvensjonen blir det kunststykket den ble.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s