Jernverkets historie

Det er en interessant del av 1814-historien hvorfor Riksforsamlingen fant sted akkurat der. En av de klare forutsetningene for valget var åpenbart at det fantes et stort nok hus til å romme alle disse menneskene. Og et så stort hus fant man jo bare der hvor det var næringsgrunnlag for slikt. I dag fikk vi presentert Eidsvoll Jernverks historie fra etableringen i 1620-årene gjennom skiftende eiere og konjunkturer fram til Carsten Ankers konkurs og død i begynnelsen av 1820-årene. Det var konservator Solveig Dahl som satte stemme og liv til historien.

En kommentar om “Jernverkets historie”

  1. Hei og takk for sist!
    Jeg har vært inne på bloggen din. Det var interessant!
    Det var et interessant foredrag konservatoren leverte, men det står mer i Eidsvoll bygdebok om «Det Eidzvoldske Jerverk» enn det hun kunne fortelle. Jeg skrev for noen år siden et notat på grunnlag av det som står i bygdeboka, – spesielt med tanke på Julsrud eller Berger jernverk. Jeg kan sende deg en kopi på e-post.
    Jeg fortalte litt om prosjektet «Adopter en Eidsvoldsmann». I arbeidet med dette har jeg funnet slektskap mellom «min Eidsvoldsmann», Ole Olsen Evenstad, og Mathiesen-familien. Er det interessant for 2014-jubileet?

    Hilsen John-Olav

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s