3 måneders blogging

Etter 3 måneder kan bloggingen kanskje gå inn i en mer målrettet fase. Mens jeg hittil har virret rundt på nettet og andre steder for å forsøke å finne spor av planlegging her og der, har nå Stortinget altså laget et måldokument som kan hjelpe meg til å fokusere og vurdere i sterkere grad enn før.

Dokumentet legger mest vekt på kunnskapstilegnelse og bevisstgjøring rundt historie og demokratispørsmål. La meg sette fingeren på de formulerte tre hovedmålene:

  • Bygge mer kunnskap om Grunnloven og dens betydning
  • Skape økt deltagelse og engasjement i demokratiske prosesser
  • Være en bred og inkluderende folkefest i hele landet

De to første punktene kan nok Stortinget og sentrale myndigheter gi gode bidrag til. Det ligger i sakens natur at det tredje punktet må finne en lokal utforming. Det er grunn til å tro at det sentrale engasjementet vil begrense seg til de 4-5 mest markerte datoene i 1814-historien. Forøvrig må den enkelte kommune godt finne sin egen profil for feiringen og det skal bli morsomt å se hvordan dette takles etterhvert. Det finnes spor både her og der på nettet, men  folkeopplysning om planlagte arrangementer og lokalhistorie har ikke fått noe vesentlig plass ennå.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s