20. mai og over for Eidsvolds vedkommende

I dag er det Enig og tro til Dovre faller og hjemreise. Et absolutt obligatorisk innslag i forberedelsen til 2014 burde være å delta på Eidsvoll1814′s foredragsserie. Det er virkelig opplysende og interessant å høre historikere som også behersker formidling. I dag var det Morten Nordhagen Ottesen (f. 1981), stipendiat ved Universitetet i Oslo, som snakket om Napoleonskrigene i nordisk perspektiv og hvilken avgjørende innflytelse de hadde på den politiske utviklingen her oppe. Vi var 8 tilhørere – kanskje var temaet ikke så interessant for ikke-bonapartister. Selv har jeg vanskelig for å forstå hvordan engelskmennene har kunnet oppkalle en stor t-banestasjon i London etter en stor militær ulykke.

Morten Nordhagen Ottesen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s