11. mai

I dag er det 11. mai – den dagen som Oscar Wergeland etter sigende har foreviget i sitt maleri Eidsvold 1814. De siste paragrafer i Grunnlovsutkastet behandles og vedtas. Det er nok flere som er ganske slitne, men glade og derved kan døyve nederlagene de har hatt i diskusjonene. Nicolai Wergeland hadde fremmet et forslag om hvordan grunnloven skulle kunne endres i framtida og det var nedstemt. Han skriver i dagboka si: «Nu tænker jeg, den Tid den Sorg! Jeg slutter med det fromme Suk, at vor Grundlovs 115 Paragrafer kun maae blive inviolable i de første 99 Aar, saa er Spildet vundet. Amen!»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s